OLGA BUSUIOC – SOPRANA CARE DUCE FAIMA MOLDOVEI

olga_busuioc_soprana_moldoveancaOlga Busuioc este soprana, care a reuşit să cucerească publicul prin talent şi muncă asiduă. Cîntă de mică, iar vocea ei este un dar de la Dumnezeu şi un talent moştenit de la părinţi. A absolvit Colegiul de muzică „Ştefan Neaga”, apoi Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău. Olga Busuioc a avut noroc să fie îndrumată și ajutată de profesioniști foarte buni. Rezultatele pe care le-a obţinut pînă acum sînt roadele unei munci enorme. „Este o dăruire totală acestei meserii şi dacă n-aş fi devenit soprană, atunci tot soprană aş fi devenit. Dacă n-aş fi făcut muzică, tot muzică aş fi făcut”, spune Olga Busuioc.

A ajuns să cînte pe scenele din Italia după ce a cîştigat o bursă de studii pentru 2 ani în valoare de 30 000 euro la Academia de Bel-Canto din Modena. În 2011 Olga Busuioc a obţinut locul 2 în finala prestigiosului concurs al vocaliştilor „Operalia”, organizat de renumitul tenor Placido Domingo. A reuşit să treacă peste prima selecţie, unde au concurat 800 de voci din toată lumea. Timp de 6 luni, a muncit cu mulţi profesionişti, însă un loc aparte l-au avut mama, Tatiana Busuioc, solistă a Operei Naționale, şi dirijorul Andriy Yurkievych.

 Datorită acestui concurs Olga Busuioc a fost remarcată şi apreciată de mai multe personalităţi din lumea muzicii. După concurs au urmat oferte de perspectivă pentru continuarea carierei muzicale.

 De fiecare dată cînd are cel puţin o săptămînă liberă, Olga Busuioc revine în Moldova, acum însă, programul ei este foarte încarcat. Olga Busuioc își dorește să ducă faima Moldovei ca ţară unde se nasc talente de operă.