Blog

Cînd înveti

 

Cînd înveți?

Inveți doar atunci cînd greșești?

Înveți din greșelile altora? cînd încerci să descoperi sau să faci ceva ? să schimbi ceva?

Adresez întrebări, pentru că vreau să descoperim împreună

cum înveți..

Imi dau dese-ori întrebări. Am, ca și orice om normal temeri, dar nu mi-e frică de provocări. Si mă las dusă de val, ca mai apoi să fiu pusă față în față cu problema și cu fricile mele. Să le pot trăi, trece, simți Din ce am învățat?

Din experiențele mele și a altor oameni care mi-au fost interesanți.

Sunt conștientă , sunt aici și accept orice sițuatie, nu fug de ea, indiferent cît de grea ar fi.

Au venit toate răspunsurile în timp. Cînd mă simțeam mai mereu ruptă de societate, eu omul care cu greu se încadra în acea societate sau lebăda neagră, care nu se vedea cumva așa ca mulți.

Aveam un conflict interior, foarte mare.

” El se crează atunci cînd ne dorim ceva și facem cu totul altceva, fiind condiționați de societate ”  Conflictul devine din ce în ce mai mare la persoanele foarte puternice ..

De ce?

Pentru că aceste persoane au o rezistență incredibilă de a îndura, vor să demonstreze că pot, că sunt puternice, că sunt independente și nimic nu le doboară. Dacă ești îndoctrinat, atașat foarte mult de ideile tale e greu să faci această schimbare. Să începi să faci ceea ce simți, nu ceea ce iți dictează societatea. Să te eliberezi de frici, de reguli și complexe. Să nu te opui cu rezistență, pentru că această rezistență ne face ca tot noi să suferim din propriile temeri.

Am început să am imunitate la foarte multe situații

Si vreau să înțelegi că aceste momente vin exact cînd ai o problemă gravă, cînd ceva se rupe, în momentul cînd întelegi că nu mai poți, sau ai parte de o pierdere. Atunci corpul tău cedează, mintea ta e cumva acolo, conștientul nostru știe că tre să facă așa (acțiuni logice ) dar fricile noastre ne obligăsă reacționăm diferit.

Sunt fascinată de felul cum reacționează oamenii, chiar și atunci cînd mi se pare că ei greșesc. Acum știu să fac alegerea și stiu să pun prioritățile corect. Stiu să pun întrebările cînd trebuie și să am o atitudine relaxată vis-a-vis de tot ce îmi vine în întîmpinare și simt că nu rezonez cu asta.Pur și simplu am o atitudine ușoară si înteleg că mîine va trece.

 

Published by olgabusuioc

Olga Busuioc was born in 1986 in Chisinau, Moldova. She attended the Stefan Neaga Music College and the G. Musicescu Music Academy. She then moved to Italy to continue her studies under the guidance of famous soprano Mirella Freni. She is the recipient of several prizes at prestigious international competitions. In 2011, she was the second place winner of Operalia in Moscow. She was awarded second prize at the International Competition Ottavio Ziino (2011) and a special prize at Belvedere Competition,Vienna (2012).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *